Volledig scherm
© ANP

Actiegroep houdt eerste ‘coronavriendelijke-demonstratie’ op het Malieveld

Het is door de coronamaatregelen stukken lastiger geworden om te demonstreren. Niet alleen is het verboden om met grote groepen samen te komen, ook moeten demonstranten onderling de regel naleven om anderhalve meter afstand te houden. Actiegroep SOSMoria bijt vanavond niettemin het spits af door een ‘noodsignaal’ af te geven op het Malieveld. 

Zo'n dertig demonstranten knipperen vanavond om 21.00 uur met opblaasbare lichtsculpturen op het Malieveld. Tegelijk wordt de protestactie van SOSMoria uitgezonden op digitale abri's , bushokjes en billboards. 

De actiegroep SOSMoria wil daarmee voor elkaar krijgen dat vluchtelingen uit kampen op de Griekse eilanden op worden genomen in Europese landen. De druk om deze vluchtelingen op te nemen neemt volgens hen toe omdat op de eilanden ook corona kan uitbreken. De Nederlandse regering is vooralsnog niet van plan de extra vluchtelingen op te nemen. ‘De overheid wil wel investeren in onder andere evacuatie naar kampen op het Griekse vasteland. Artsen vinden dat geen oplossing: ook daar is gebrek aan ruimte, hygiëne en medische zorg’, schrijft de actiegroep in een persbericht. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag