Activisten op dak Tweede Kamer en verstoorde persconferentie: Kan Den Haag de demonstraties nog wel aan?

ReageerUrenlang demonstranten op het dak van de Tweede Kamer en een persconferentie van het kabinet die verstoord wordt door betogers buiten het zwaarbewaakte ministerie. En dat op één dag. Kan Den Haag de demonstraties nog wel aan? 

6 reacties

 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Alle maatregelen die het kabinet neemt, gaan voor veel meer onrust en demonstraties zorgen. Rutte kan er rekening mee houden dat hij een onrustige vier jaar gaat krijgen, veelal door de klimaatplannen, boerenonrust, corona, energie duurder, zorgkosten duurder, noem het maar op en de verplichtingen die ons worden opgelegd.
 • WZ Zuid

  1 maand geleden
  Demonstraties kunnen best op last van de burgemeester worden verboden als die daar aanleiding toe ziet. En als de initiatiefnemer van de demonstratie het er niet mee eens is kan hij of zij naar de rechter. De waarheid is dat burgemeesters steeds verder opschuiven om demonstraties te laten plaatsvinden, waardoor een soort jurisprudentie ontstaat dat demonstraties steeds moeilijker kunnen worden verboden. Maar ja, een burgemeester steekt zijn nek niet uit, hij is veel te gehecht aan zijn salaris.
 • M.G. Bults

  1 maand geleden
  De politici oogsten wat ze gezaaid hebben. 25% van de inwoners van Den Haag leeft om of rond de armoedegrens 125.000 mensen waarvan 20% nog eens een baan hebben. Milieuvervuiling en armoede lijken de speerpunten van deze regering. Nog nooit was de maatschappij zo uit elkaar gerukt. Van een samenleving is dan ook geen enkele sprake. Regering, ga voor het Volk regeren in plaats van het grote bedrijfsleven, dan komt het wel goed.
 • H. Verburg

  1 maand geleden
  Als de straat de dienst gaat uitmaken, dan zij wij pas echt goed in de aap gelogeerd. Niet huilen dus als er gevolgen verbonden worden aan je gedragingen, wanneer deze in strijd zijn met gestelde regelingen. Vrijbrieven voor wangedrag zijn niet verkrijgbaar.
 • A. Boogaards

  1 maand geleden
  Gemeente Den Haag moet meer middelen krijgen. Den Haag is namelijk meer dan de Regering. Het is een gemeente met meer dan 500000 inwoners, die ook recht hebben op enige politiebescherming. En de politie kan nu eenmaal niet op twee plekken tegelijk zijn. Zolang dit soort acties, die worden gevoerd door onder het mom van "demonstratie" en door mensen die zich gedragen als hooligan, niet verboden kunnen worden, moet de gemeente de beschikking krijgen over een permanente legermacht.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag