Volledig scherm
PREMIUM
Het huis heeft veel plekjes om lekker even alleen te kunnen zijn en een opvallende wijnkelder. Het staat te koop voor 695.000 euro. © NICO SCHOUTEN

Addie en Chris verkopen herenhuis en nemen afscheid van 'hun' Haagse Toren

Binnen&Buiten Addie en Chris Dieke verkopen hun herenhuis. Na een leven in het stadscentrum verkassen ze naar nieuwbouw en nemen afscheid van 'hun' Haagse Toren. Wij gingen deze week bij hen langs voor de rubriek Binnen&Buiten.

,,Ik heb altijd midden in de stad gewoond en kon vanuit mijn woningen altijd de Haagse Toren zien'', vertelt Chris Dieke. Bijvoorbeeld vanuit zijn vorige huis in de oude Panderfabriek aan de Brouwersgracht. ,,Daar woonden we heerlijk, maar we zochten toch iets groters. Onze zoon was volop in de puberteit en in ons redelijk 'traditionele' huisje zaten we te dicht op elkaar. We wilden meer plek waar iedereen zich op bepaalde momenten terug kon trekken.”

  1. Plek zoeken op P+R parkeerplaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’
    PREMIUM

    Plek zoeken op P+R parkeer­plaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’

    Hij weet dat het kansloos is, maar probeert het deze ochtend toch. Misschien rijdt er net iemand weg, hoopt Chris de Weeze uit Gouda. Maar het P+R-terrein Ypenburg staat ook vandaag weer, zoals verwacht, bomvol. Sommige auto's staan zelfs in de berm of dubbel geparkeerd. ,,Als je hier niet om zeven uur 's morgens bent, ben je kansloos'', roept een voorbijgangster die in de buurt woont.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag