Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Sjaak Bral © Frank Jansen

Adieu Bronovo, plek van vele gelukkige en minder gelukkige momenten

COLUMNMijn amandelen zijn er geknipt. Ik had er een liefje, werkzaam op het laboratorium. Ik was hier talloze keren op ziekenbezoek en zei er vaarwel tegen ‘Dikke Gerard’, de ras-Hagenees die nergens anders wilde sterven dan in ‘zijn’ Bronovo. Ach, we hebben allemaal herinneringen aan dit Haagse icoon.

Met Dikke Gerard is het, zelfs na zijn dood, nog slecht afgelopen. Hij moest en zou gecremeerd worden op Haagse grond, maar bleek simpelweg te dik voor alle ovens in Den Haag. Hij is derhalve gecremeerd in Zoetermeer en dat hij dat nooit geweten heeft is maar goed ook. Magere Gerard zou liggen tollen in zijn urn. Een zachtere dood dreigt nu voor ziekenhuis Bronovo, sinds 1929 de pleisterplaats van het Benoordenhout. 

  1. Haagse touroperator: ‘Als de brexit doorgaat en het pond stijgt, dan hebben we geluk’
    PREMIUM
    Vaarwel Britten

    Haagse touropera­tor: ‘Als de brexit doorgaat en het pond stijgt, dan hebben we geluk’

    Precies op 29 maart, aanvankelijk de dag van de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, vertrekt bij het Haagse touringcarbedrijf KJ Tours een bus vol mensen naar Londen. Alhoewel de trip naar de Engelse hoofdstad van een maand later al is volgeboekt en die van 29 maart niet, heeft eigenaar Kris Jhagroe geen moment getwijfeld over reizen op de dag van de brexit. ,,Waarom zou ik voor een andere datum gaan? We zullen er geen hinder van ondervinden.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag