Volledig scherm
Kuzu en Azarkan in het shirt van ADO. © Videostill via @DenkNL

ADO keurt Denk-filmpje in stadion af: ‘Club blijft te allen tijde politiek neutraal’

ADO Den Haag keurt het af dat Denk-Kamerleden Farid Azarkan en Tunahan Kuzu een video hebben geschoten voor hun partij in het Cars Jeans Stadion. Dat laat een woordvoerder van de club vandaag weten.

De twee politici waren gisteravond in het stadion voor het evenement Den Haag in Verbinding, waar oud-spelers en politici tegen elkaar spelen in het stadion. Onder de politici was onder meer ook de Haagse wethouder Rachid Guernaoui (Groep de Mos) aanwezig. De wedstrijd stond in het teken van vijftig jaar arbeidsimmigratie vanuit Marokko. Tussen het voetballen door maakten Kuzu en Azarkan een korte video voor hun twitterprofiel waarin ze herdenken dat gastarbeiders ooit de overstap naar Nederland maakten.

Bij veel ADO-fans, onder wie prominente fan John van Zweden, schoot dit in het verkeerde keelgat. Zij beklaagden zich erover dat de Denk-leden in een ADO-shirt en in het stadion hun boodschap verkondigden. Volgens de woordvoerder van de voetbalclub wordt het betreurd dat het filmpje zonder toestemming is opgenomen. De club wil namelijk niet gekoppeld worden aan politieke stromingen. ADO had eerder ook geweigerd om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen reclameberichten van de Haagse politieke partij Groep de Mos af te spelen op de elektrische reclameborden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Celstraf geëist tegen man die gemeentemedewerkster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Celstraf geëist tegen man die gemeenteme­de­werk­ster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Justitie eist 4 maanden cel en 160 uur taakstraf tegen de 26-jarige Clarence W. uit Voorburg. Hij zou op 14 december 2017 met een mes een motoragent hebben bedreigd. Anderhalve maand later mishandelde de verdachte een medewerkster van de gemeente Leidschendam door haar met een paraplu in het gemeentehuis tot bloedens toe te slaan. ,,Verdachte heeft een veel te kort lontje”, sprak de aanklager.
  2. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag