Volledig scherm
© Von Eitner Media

AFA: Steve Hofmeyr wijkt uit naar Scheveningen

De omstreden Zuid-Afrikaanse zanger Steve Hofmeyr zal volgens AFA Den Haag vanavond uitwijken naar het Scheveningse restaurant Proef. Daar zal hij door PVV-er Martin Bosma geïnterviewd worden. De Anti-Fascistische Actie roept het restaurant op om de bijeenkomst af te zeggen.

De extreem-linkse groep is fel tegen het bezoek van de apartheidzanger. De activisten roepen het restaurant op om de bijeenkomst af te zeggen. Daarnaast willen zij dat iedereen het restaurant opbelt om medewerkers duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn dat Steve Hofmeyr welkom is daar. 

,,Mocht Proef de avond toch door willen laten gaan kan men op verzet rekenen en roepen wij iedereen op zich te verzetten tegen het optreden van de apartheidszanger Steve Hofmeyr'', aldus AFA in een persbericht. Het Scheveningse restaurant wil niet bevestigen dat Steve Hofmeyr langs zal komen. 

Racisme
Volgens linkse activisten is Hofmeyr een racist die de zwarte bevolking van Zuid-Afrika verantwoordelijk houdt voor het ontstaan van de Apartheid. Om die reden werd het interview met de apartheidzanger in eetgelegenheid Dudok gisteren al afgezegd. Het restaurant stelde toen in een statement dat het daar geen ruimte wilde bieden aan discriminatie en racisme.

Den Haag heeft de bijeenkomst met Steve Hofmeyer niet verboden, zoals de Haagse Stadspartij graag had gezien. ,,Net als in het geval van omstreden predikers kan dat alleen als er een gevaar dreigt voor de openbare orde. En die is hier niet in het geding,'' stelt het stadsbestuur. ,, Juist in de stad van Vrede en Recht staat het garanderen van het recht van vrijheid van meningsuiting voorop, ook als het om meningen gaat die omstreden zijn.''

Volgens het college van burgemeester en wethouders  zien de politie en het Openbaar Ministerie  erop toe dat er indien nodig wordt opgetreden tegen 'strafbare uitlatingen'.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag