Meisjes leggen bloemen neer bij de Franse ambassade om hun medeleven te betuigen voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. De ambassade zou niet genoeg beveiligd worden.
Volledig scherm
Meisjes leggen bloemen neer bij de Franse ambassade om hun medeleven te betuigen voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. De ambassade zou niet genoeg beveiligd worden. © ANP

'Afdeling die ambassades bewaakt, is overbelast'

De werkdruk bij de afdeling die verantwoordelijk is voor de beveiliging van ambassades en andere belangrijke gebouwen in Den Haag is te hoog. Dat bevestigt een woordvoerder van de dienst. Plaatsvervangend chef van de eenheid Den Haag Paul Entken erkent de problemen.

Quote

We nemen de zorgen van de dienst zeer serieus en hebben via de regioburge­mees­ter om echt fors meer capaciteit gevraagd

Paul Entken, plaatsvervangend chef van de eenheid Den Haag

Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie van de afdeling Bewaken en Beveiligen (BB) van de eenheid Den Haag. 

Er is vooral een gebrek aan de juiste medewerkers. Op dit moment voeren agenten van de Haagse politie de specialistische bewakingstaken uit. Daarnaast zijn er weinig pantservoertuigen. De leden van de dienst zouden zich ook onveilig voelen.

'Geen acuut gevaar'
Plaatsvervangend chef van de eenheid Den Haag Paul Entken kent de problemen. ,,De afdeling is overbelast. We nemen de zorgen van de dienst zeer serieus en hebben via de regioburgemeester om echt fors meer capaciteit gevraagd. Die komt er ook. Van acuut gevaar is geen sprake", aldus Entken in de Telegraaf vandaag.

De politiebond ACP vreest dat de problemen bij de Haagse afdeling Bewaken en Beveiligen ook consequenties hebben op internationaal niveau.


  1. Bewoners Renbaankwartier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastgevende Oost-Europeanen’ spuugzat

    Bewoners Renbaan­kwar­tier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastge­ven­de Oost-Europeanen’ spuugzat

    Ze plassen in portieken, stoken vuur bij de speeltuin, vallen voorbijgangers lastig en drinken in het openbaar. Buurtbewoners van het Renbaankwartier in Scheveningen zijn de overlast die de ‘tientallen Oost-Europeanen zonder vaste woon- of verblijfplaats’ veroorzaken spuugzat. De overlastgevers zijn vanwege de coronamaatregelen tijdelijk in het Bella Vista en Andante hotel ondergebracht.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag