Afgebrande vissersboot opgeknapt tot luxesloep

VideoEen opvallende sloep genaamd Roasted Peanut is vanmorgen te water gelaten. De omgebouwde reddingsboot heeft een knalgroene kleur vanwege de sponsoring van Heineken. Na wat oponthoud door werkzaamheden ging de boot aan de Haringkade voor het eerst het water in. ,,Hij drijft'', schreeuwde één van de makers, Jinne Sietsma enthousiast.

Quote

De vissers­boot stond twee jaar geleden tijdens onderhoud in de brand

Jinne Sietsema
Volledig scherm
© AD

,,Vooral het verhaal achter dit bootje is bijzonder'', zegt Sietsma. Samen met Jeroen van de Werf is hij aan de slag gegaan met het ombouwen van de reddingsboten afkomstig van de Johanna Maria. ,,De vissersboot stond twee jaar geleden tijdens onderhoud in de brand. Het was zo'n flinke brand dat de vissersboot niet meer gered kon worden. Maar wij hebben wel de reddingsboten van dat schip een tweede leven kunnen geven. Deze worden in de volksmond peanuts genoemd." De boten zijn bijna nooit gebruikt, alleen voor het testen dus de motoren zijn nog in perfecte staat.

Toilet
Naast hun dagelijkse werkzaamheden bij Brunotti in Scheveningen zijn de heren aan de slag gegaan met de reddingsboot. ,,We hebben hem door midden gezaagd en vervolgens met hout afgemaakt. Het is echt een luxe boot met toilet, koelkast, stereo met bluetooth en zwemplateau."

In totaal passen er twintig mensen op het vaarvoertuig voor tochtjes door Den Haag en omgeving. Er zijn ook themavaarten zoals de borrel rondvaart of wijnproeverij. ,,Je hebt in Den Haag al de Ooievaart. Maar dat zijn wat truttige rondvaarten waarbij de schipper zegt: 'Links ziet u dat en rechts dat'. Wij zijn echt voor luxe", aldus Jinne.

Bij Flitzevents kan een tochtje gereserveerd worden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag