Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © GinoPress B.V.

Afperser stuurt brieven en eist geld: ‘Raak brieven niet met blote hand aan’

In Den Haag en Wassenaar zijn de afgelopen week op verschillende adressen afpersingsbrieven bezorgd. De afperser eist in de brieven dat voor een bepaalde datum geld naar hem of haar wordt overgemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

De afperser dreigt strafbare feiten te plegen op de ontvangers van de brieven als het geëiste geld niet wordt overgemaakt. De brieven werden bezorgd van maandag 10 tot en met donderdag 20 februari op diverse adressen in Wassenaar en Den Haag. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om minder dan tien brieven, die bij woningen zijn bezorgd. Ook laat hij weten: ,,Voor zover wij weten heeft dit niets te maken met de bombriefafperser.’’

De politie verzoekt mensen die zo’n brief hebben ontvangen, zich te melden. Ook wordt gewaarschuwd dat ontvangers de brief niet of zo min mogelijk met blote handen aanraken, in verband met het veiligstellen van sporen. 

 1. Coronahoester, zorgapplaus: Nederlandse taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden
  PREMIUM

  Coronahoes­ter, zorgap­plaus: Nederland­se taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden

  Theater De Vaillant in Den Haag houdt ‘torenconcerten’, de rechtbank legt celstraf op aan ‘coronahoesters’ en in de gemeente Westland vrezen handelaren voor een ‘sierteeltscenario’. Het zijn zomaar wat uitdrukkingen die woensdag in AD Haagsche Courant stonden. De coronacrisis zet het dagelijks leven op zijn kop, maar leidt óók tot een enorme verrijking van de Nederlandse taal.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag