Archiefbeeld: Twee moorden bij Chinese specialiteitenrestaurant Culinair City.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: Twee moorden bij Chinese specialiteitenrestaurant Culinair City. © Jos van Leeuwen

Afrekenen bij de Chinees: Niet afpersing maar mensenhandel werd eigenaresse en vriend fataal

Plaats DelictBij de politie kwam op 21 april 1998 de melding binnen dat er iemand onwel was geworden in het Chinese specialiteitenrestaurant Culinair City aan het Spui. Maar er bleek iets veel ernstiger aan de hand: een man en vrouw waren vermoord. Het ging om de 25-jarige eigenaresse en haar vriend. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een ‘bloederig’ verleden. 

 1. In de jaren zeventig waren gewapende overvallen op postkantoren- en agentschappen schering en inslag
  PREMIUM
  Plaats Delict

  In de jaren zeventig waren gewapende overvallen op postkanto­ren en agentschap­pen schering en inslag

  In de jaren zeventig waren gewapende overvallen op postkantoren- en agentschappen schering en inslag. De Telegraaf maakte in maart 1973 de balans op: om de andere dag sloegen de criminelen toe, de buit is in totaal 300.000 gulden (gemiddeld 10.0000 gulden per overval), van de 60 daders zijn er 6 gearresteerd. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een ‘bloederig’ verleden.
 2. Illegaal gokken is van alle tijden: Politie nam 3000 gulden, drie speeltafels en roulettebak in beslag
  PREMIUM
  Plaats Delict

  Illegaal gokken is van alle tijden: Politie nam 3000 gulden, drie speelta­fels en roulette­bak in beslag

  Illegaal gokken is van alle tijden, of het nu gebeurt in een café of online. Toen de casino’s vanwege corona dicht waren, vonden er allerlei activiteiten in huiskamers plaats. Bij een inval aan de Paviljoensgracht zijn in januari 13 mensen aangehouden. Op de tafels lagen kaarten en cash. In februari 2020 werden zelfs acht gokhuizen opgerold. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een ‘bloederig’ verleden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag