Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Carlo ter Ellen DTCT

Afrikaanse kunst op Art The Hague 2017

De Fokker Terminal aan de Binckhorstlaan 249 staat tot en met zondag in het teken van kunst. Op de jaarlijkse beurs Art The Hague presenteren zich 52 galeries met een breed aanbod aan hedendaagse kunst. Vrijwel alle gerenommeerde Haagse galeries zijn aanwezig, zoals Livingstone, Heden, Maurits van de Laar, Nouvelles Images en Pennings.

Extra aandacht is er deze keer voor Afrikaanse kunst, een genre dat volgens de beursorganisatie op een groeiende internationale belangstelling mag rekenen. Onder de internationale deelnemers bevindt zich ook een galerie uit Zuid-Afrika: Red Room uit Kaapstad. Galerie Indelibl uit het Engelse Leeds maakt een tentoonstelling met twee Afrikaanse kunstenaars. Op de beurs is een route uitgestippeld die langs Afrikaanse hoogtepunten voert met inzendingen uit Senegal, Gabon, Kameroen, Kenia en Mozambique.

Het is de vijfde keer dat de kunstbeurs in zijn huidige vorm wordt gehouden. Behalve de vaste presentaties zijn er rondleidingen en talkshows. Speciale aandacht is er voor bedrijven die zich kunnen laten informeren over het opzetten van een bedrijfscollectie.

Art The Hague is tot en met zondag te bezoeken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag