Volledig scherm
© Politie

Agent slaat juf per ongeluk écht in de boeien

UpdateNee, het was niet zo dat de juf van een Haagse basisschool zich misdragen had en moest worden afgevoerd. Een agent sloeg haar vanmorgen tijdens een voorlichtingsles in de boeien, maar bleek het sleuteltje om haar weer te bevrijden niet bij zich te hebben.

De agent in kwestie, die zelf hartelijk kan lachen om het voorval, legt uit dat hij een voorlichtingsles gaf aan een klas van HSV, een internationale school. ,,Ik werd een aantal weken geleden benaderd, omdat veel van de gemiddeld vijf jaar oude leerlingen later bij de politie of brandweer willen gaan werken. De brandweer was al langs geweest en dus was het nu mijn beurt.''

In zijn beste Engels hield de agent 'op Jip en Janneke-niveau' zijn presentatie, terwijl de kinderen aan zijn lippen hingen. Zoals wel vaker gebeurt op scholen, wilde hij na afloop iemand in de boeien slaan. ,,Normaal kies ik het kind met de grootste mond.'' Maar omdat deze leerlingen nog wel erg jong waren, en de agent hen geen trauma wilde bezorgen, koos hij er dit keer voor om de juf in de boeien te slaan. Zij had zogenaamd een snoepje gestolen.

Afgeleid

En zo geschiedde: de juf werd in de boeien geslagen. ,,Normaal check ik van tevoren altijd wel even of ik een sleuteltje bij me heb, maar nu was ik afgeleid doordat ik geen leerling wilde boeien en dus iemand anders uit moest kiezen'', legt de agent uit. 

Hij realiseerde zich direct dat hij geen sleutel bij zich had en dat ook aan zijn sleutelbos en in zijn fietstas - in tegenstelling tot anders - geen sleuteltjes zaten. Er zat dus niets anders op dan, met het schaamrood op zijn kaken, zijn collega's te bellen met de vraag of zij hem te hulp konden schieten. 

Op de voorwaarde dat zij een foto van het hilarische tafereel mochten maken, kwamen zijn collega's vanaf het bureau toegesneld. ,,In de tussentijd kwamen ook alle andere leerkrachten langs om te kijken of het écht waar was, wat zij hadden gehoord. Hilariteit alom dus'', aldus de agent die 'voortaan altijd even een dubbel check doet' voordat hij iemand in de boeien slaat.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (10%)
4561 stemmen