Agenten bekogeld met stenen door omstanders bij onderzoek

videoPolitieagenten in Den Haag zijn vannacht bekogeld met stenen terwijl zij bezig waren met een onderzoek naar een ongeval met een politiebusje op de Vaillantlaan.

Het was onrustig vannacht in de Schilderswijk. Rond half 12 gisteravond kwam een politiebusje in botsing met een andere auto op de Vaillantlaan, en dat trok veel bekijks. Jongeren begonnen met stenen te gooien en agenten uit te schelden. ,,Er is een steen door een ruit gevlogen'', zegt een woordvoerder van de politie. ,,Het opstootje was van korte duur. We konden deze mensen snel wegkrijgen door een linie te maken van agenten''. Er waren daarvoor tientallen agenten op de been.

De woordvoerder benadrukt dat er geen gewonden bij de belaging zijn gevallen. Er zijn ook geen aanhoudingen geweest. De politie hoopt door het verzamelen van camerabeelden alsnog aanhoudingen te verrichten.

Nadat de rust was wedergekeerd, werd de politie getrakteerd op een warme bak koffie. Op social media tonen agenten hun waardering voor deze actie. ,,
Wat een toppers! Na uren van werken achter een afzetlint, waarbij we onze handen helaas voller hadden aan oproerkraaiers in plaats van het ongeval zelf, werden wij blij gemaakt met koffie en thee van buurtbewoners! Dat doet goed!'' schrijft de politie op Facebook.

Ongeluk
Er waren twee agenten betrokken bij het ongeval. Eén van hen werd naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto die betrokken was bij het ongeluk ging ook naar het ziekenhuis. Hoe het gaat met de gewonden kan de politie nog niet zeggen, maar wel weet die dat het om lichte verwondingen gaat. 

De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. ,,Die taak neemt politie Rijnmond op zich. We mogen namelijk het onderzoek niet zelf uitvoeren omdat we er zelf bij betrokken zijn.'' Bij het ongeluk kwam het politiebusje op zijn kant terecht. De politie was niet onderweg naar een melding.

Volledig scherm
Politiebusje op zijn kant. © Regio15
Volledig scherm
© Regio15

In samenwerking met indebuurt Den Haag