Volledig scherm
Fahrenheitstraat aanhouding © Regio15

Agenten vallen woning binnen in Fahrenheitstraat: Twee jongens aangehouden voor bezit balletjespistool

UPDATEDe politie heeft vanmiddag twee jongens aangehouden in de Fahrenheitstraat voor het bezit van een balletjespistool. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Leidschendam en een 17-jarige jongen uit Den Haag.

Een omstander dacht dat de jongens met een vuurwapen op het balkon van een woning stonden en alarmeerde de hulpdiensten. ,,Zoals gebruikelijk nam de politie de melding zeer serieus en arriveerden agenten met kogelwerende vesten”, zegt de politie. Hierdoor ontstond er in de straat direct veel onrust. 

De agenten vielen de woning binnen en konden de jongens snel aanhouden. Achteraf bleek het om een nepwapen, in de vorm van een balletjespistool, te gaan. De jongens zijn door de politie meegenomen naar het bureau: ,,Zij zitten op dit moment vast en worden gehoord.”

Verboden

Het is in Nederland verboden om een nepvuurwapen op zak te hebben. Voor het bezit van het nepvuurwapen kan de jongens dan ook een flinke boete te wachten staan of zelfs gevangenisstraf. ,,Nepwapens zijn tegenwoordig namelijk nog maar nauwelijks van echte wapens te onderscheiden. En in de huidige tijd nemen agenten geen enkel risico.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag