Sjaak Bral
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Al onze politici zitten straks meteen met een been in het buitenland

ColumnNu de verplaatsing van het Binnenhof-rapalje naar de Apenrots dichterbij komt, maken velen zich terecht zorgen over de gevolgen voor de stad. Het Binnenhof is immers de grootste trekpleister van Den Haag.

De Apenrots is de bijnaam voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wie het gebouw ziet begrijpt de naam, al is het geeneens een blij dorp. Eigenlijk is het best fijn dat het politieke bedrijf er naartoe verhuist: al onze politici zitten meteen met een been in het buitenland. Voeg daarbij de wetenschap dat er onder het gebouw een grote atoomkelder is en zie, niets weerhoudt ons ervan ze definitief op te sluiten. In ieder geval tot het Binnenhof weer opent.

  1. Coronahoester, zorgapplaus: Nederlandse taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden
    PREMIUM

    Coronahoes­ter, zorgap­plaus: Nederland­se taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden

    Theater De Vaillant in Den Haag houdt ‘torenconcerten’, de rechtbank legt celstraf op aan ‘coronahoesters’ en in de gemeente Westland vrezen handelaren voor een ‘sierteeltscenario’. Het zijn zomaar wat uitdrukkingen die woensdag in AD Haagsche Courant stonden. De coronacrisis zet het dagelijks leven op zijn kop, maar leidt óók tot een enorme verrijking van de Nederlandse taal.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag