Volledig scherm
PREMIUM
Henk Mol (links) en René van der Zande laten zich het ontbijtje bij Ikea goed smaken. © Fred Leeflang

Al vijftien jaar bijna elke dag ontbijten bij de Ikea

Aan tafelEen eitje, een vers croissantje en onbeperkt koffie drinken. Dat wil je elke dag, moet een vaste groep Ikeagangers hebben gedacht.

Het is een paar minuten voor negen en er vormt zich een rij voor de ingang van de Zweedse meubelgigant Ikea. De winkel zelf gaat pas over een uur open, maar het ontbijt wordt over een paar minuten opgediend. Om het perfecte tafeltje te bemachtigen staat een groep vastberaden klanten in de starthouding. ,,Als de deuren opengaan, ga ik gelijk naar ‘onze’ vaste tafel om jassen op te hangen’’, zegt de 66-jarige Henk Mol. ,,Anders is het plekje bezet en dat willen we niet hebben natuurlijk.’’

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag