Scène uit de voorstelling Trojan Wars door HNTjong en Het Nationale Theater.
Volledig scherm
PREMIUM
Scène uit de voorstelling Trojan Wars door HNTjong en Het Nationale Theater. © Bowie Verschuuren

Allereerste voorstelling die niet doorging door corona gaat nu tóch in première

Trojan Wars van Het Nationale Theater (HNT) was letterlijk de allereerste voorstelling van Nederland die niet door mocht gaan wegens corona. De acteurs zaten al in de schmink toen het kabinet op donderdagmiddag 12 maart 2020 zijn eerste persconferentie hield. Theaters, musea en concertzalen moesten met onmiddellijke ingang dicht. De spelers konden weer naar huis.

 1. Nog niet alles is af, zo ervaren ook bezoekers van NDT
  PREMIUM
  Naar Amare

  Nog niet alles is af, zo ervaren ook bezoekers van NDT

  En dat is twee... zou je kunnen zeggen nu ook het Nederlands Dans Theater is geland in zijn nieuwe huis. Het Residentie Orkest gaf dinsdag al zijn eerste visitekaartje aan publiek af met het Prinsjesdagconcert. NDT volgde donderdag, vrijdag, en zaterdag met Skin Of The Mind, een samengesteld programma met een nieuwe - uitvergrote - versie van een eerder opgevoerd werk en een heuse wereldpremière. Dit alles in het nieuwe Danstheater, waar straks zonder coronabeperkingen plek is voor 1300 bezoekers.
 2. Wonen in rijksmonument waarmee je tonnen kunt verdienen? Dat kan hier, voor ‘slechts’ 2,1 miljoen
  PREMIUM

  Wonen in rijksmonu­ment waarmee je tonnen kunt verdienen? Dat kan hier, voor ‘slechts’ 2,1 miljoen

  Altijd al in een rijksmonument willen wonen waarmee je jaarlijks een huuropbrengst van gemiddeld 120.000 euro kunt verdienen? Dan is dit pand een uitkomst. Let wel: de vraagprijs is 2,1 miljoen euro. Potentiële kopers moeten dus ook over een goed gevulde portemonnee beschikken én gevoel hebben met Delfts blauw, want de nieuwe eigenaar krijgt er ook een souvenirwinkel bij.

In samenwerking met indebuurt Den Haag