Volledig scherm
De Willemsvaart brengt je in ov-loos Den Haag van het CS naar Madurodam en alle stops er tussen © Daniella van Bergen

Als je vastloopt in Den Haag: pak de boot

Wie vandaag vastloopt in ov-loos Den Haag kan de boot pakken. De Willemsvaart gaat varen tussen Den Haag Centraal en Madurodam. ,,Daar tussen liggen de kantoren van Shell en veel scholen”, zegt Chris Schram van de Willemsvaart.

Nu iedereen grote problemen ziet aankomen met een dinsdag zonder openbaar vervoer en vastlopend autoverkeer in de stad, springt de Willemsvaart in het gat. Schram gaat vanaf vroeg varen tussen de Prinsessegracht 4, tegenover de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en mini-stadje Madurodam. Een stuk Den Haag waar veel mensen werken en naar school gaan, is het idee van Schram.

Cash

Een ritje kost 2,50 euro. ,,Hetzelfde bedrag dat je kwijt bent als je met het ov zou gaan.” Je moet wel cash geld bij je hebben om te kunnen inschepen bij de Willemsvaart. ,,Ik heb geen pin of Tikkie of zo. Maar bij de Spar op de hoek bij het Centraal Station is een pinautomaat.”

Het kan zijn dat je 20 minuten moet wachten als de boot net is vertrokken. Maar dat is volgens Schram ook wel de maximale wachttijd. ,,Als het heel druk wordt vraag ik een collega erbij te komen met een boot.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag