Politie probeert met cola de vastgelijmde handen van demonstranten los te weken.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie probeert met cola de vastgelijmde handen van demonstranten los te weken. © ANP

Als klimaatactivisten zich vastplakken, rukt de politie uit met flessen Coca-Cola

Naast pistool, pepperspray en wapenstok behoort ook een fles Coca-Cola tot de standaarduitrusting van de politie. Althans, wanneer klimaatactivisten zich ergens hebben vastgelijmd. Coca-Cola, hét verfoeide internationale symbool voor kapitalisme en globalisering, blijkt het ideale middel om een vastgeplakte klimaatactivist los te weken.

 1. ‘Saab is nog steeds geen coole wagen, maar door zijn lelijkheid vind ik ’m nu mooi’
  PREMIUM
  Mijn Allessie

  ‘Saab is nog steeds geen coole wagen, maar door zijn lelijkheid vind ik ’m nu mooi’

  Als kind vond Maarten van Buuren (44) de Saab 96 van zijn moeder spuuglelijk. Daar dacht zij héél anders over. De mosgroene maar aftakelende Zweed was haar favoriet en mocht nooit meer weg. In een loods van de familie stond-ie zeker vijfentwintig jaar weg te kwijnen. Totdat ze bijna 70 werd en haar zoon een origineel cadeau bedacht. Wij spraken hem voor de rubriek Mijn Allessie.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag