Kansarme jongeren en volwassenen kregen de kans om binnen 6 maanden weer aan het werk te gaan in bouw en energie banen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kansarme jongeren en volwassenen kregen de kans om binnen 6 maanden weer aan het werk te gaan in bouw en energie banen. © Daniella van Bergen

Als Van Alphen meteen de stekker uit mislukt banenproject had getrokken, zat hij er wellicht nu nog

Het plan voor de Energieacademie, dat honderden werkloze jongeren aan een baan moest helpen, vond iedereen aanvankelijk geweldig. Maar al heel snel bleek dat de uitvoering faliekant misging. Bestuurders die elkaar de tent uitvochten, mensen die werden bedreigd, de administratie die niet deugde en heel veel niet verantwoorde uitgaven. Maar waarom trok het college niet meteen de stekker uit dit project?

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag