Volledig scherm
Diazepam © Gratis

Ambtenaar die pillen verhandelde krijgt werkstraf

Ambtenaar Ruth de V. (27) uit Den Haag had voor feestvierders die door heftig drugsgebruik de slaap niet konden vatten, allerlei zogenaamde pammetjes in de aanbieding: Temazepam, Diazepam, Lormetazepam, Oxazepam, Clonazepam en Lorazepam. Ze krijgt voor haal illegale pillenhandel van de rechter een werkstraf van 200 uur opgelegd. 

De Haagse rechtbank veroordeelt Ruth de V. tot een geheel voorwaardelijke celstraf van acht maanden. Die hoeft De V. niet uit te zitten als ze niet meer de fout in gaat. Ze krijgt voor haar illegale pillenhandel wel een werkstraf van 200 uur. In augustus 2017 werd haar handel opgerold, toen agenten in haar woning een plastic tas vol doosjes en strippen met honderden pillen vonden. 

Toen De V. erachter kwam dat de medicijnen haar hielpen om in slaap te komen wanneer ze teveel drugs had genomen, begon De V. haar handel. De Haagse verkocht de geneesmiddelen aan vrienden en bekenden uit het uitgaansleven in Den Haag en Rotterdam. Daar ze geen vergunning of opleiding had voor de verkoop van deze middelen, begon De V. haar handel in het geniep. 

Haar pillenhandel werd al snel een routinebaan. De V. gebruikte haar werktelefoon om bestellingen aan te nemen en verstuurde weleens een strip met pillen in een enveloppe van de rijksoverheid. Tijdens de strafzitting, twee weken geleden, zei De V. nog dat ze de pillen verhandelde omdat ze andere mensen wilde helpen. 

De rechter oordeelde vandaag anders: De V. pakte de verkoop namelijk heel zakelijk aan. ,,De verdachte heeft een enorme hoeveelheid verhandeld, en is daarbij weloverwogen te werk gegaan”, zei de rechter. Met de illegale pillenhandel bracht ze volgens de rechter ook de volksgezondheid in gevaar. Omdat ze de feestwereld en de drugs inmiddels de rug heeft toegekeerd, hoeft de Haagse niet de cel in. De opgelegde voorwaardelijke celstraf en werkstraf komen overeen met de strafeis van het Openbaar Ministerie. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (32%)
  • Geen mening (8%)
566 stemmen