Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Ambtenaar met hekel aan koken mag kliekje van bedrijfskantine mee naar huis nemen

Wie bij de provincie Zuid-Holland werkt en een hekel heeft aan koken, wordt door de bedrijfskantine op zijn wenken bediend.

In een poging wat te doen aan de voedselverspilling, worden de restjes die nu dagelijks overblijven tijdens de lunch, niet meer weggegooid, maar aan het eind van de werkdag in handzame maaltijdboxjes klaargezet voor het personeel. ‘Voor een prikkie’ kan een ‘magic box’ worden aangeschaft. Iedere werkdag kunnen medewerkers vanaf 17.15 uur tegen een kleine vergoeding een box meenemen voor de aankomende dag.

Medewerkers wordt gevraagd om zelf een tas mee te nemen waar het eten in kan. ,,Dat is wel zo duurzaam”, zegt Zuid-Holland.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag