Ambulancemedewerkers in beschermende pakken vervoeren patiënt bij Rijswijkseplein

Het vervoer van een patiënt heeft vanmiddag voor de nodige onrust gezorgd op het Rijswijkseplein. Ambulancemedewerkers in beschermende kleding hebben een patiënt uit een woning gehaald, omstanders dachten dat het om een patiënt met het coronavirus zou gaan. GGD Haaglanden geeft aan dat dit niet het geval is.

Op Twitterbeelden is te zien hoe een patiënt uit een gebouw wordt gehaald en op een brancard de ambulance wordt ingereden. Omstanders filmden het voorval. Zij maakten zich zorgen omdat het mogelijk om een nieuwe besmetting met het coronavirus zou gaan. De woordvoerster van GGD Haaglanden sluit dit uit. ,,Er zijn geen nieuwe meldingen in de regio. Ook geen lopende onderzoeken, buiten de patiënt in Delft.” 

Toch begrijpt de woordvoerster de onrust wel, die er is ontstaan bij het zien van de ingepakte ambulancemedewerkers. Maar volgens haar dragen zij wel vaker beschermende kleding bij het vervoer van een patiënt. Meer kon de woordvoerster niet over de kwestie zeggen. Het is dan ook niet duidelijk wat er wel met de patiënt aan de hand is. ,,Wij kunnen alleen melden dat het niet om een nieuwe patiënt met corona gaat.”

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag