Ter illustratie. Ziekenhuizen in Den Haag en omgeving gaan het aantal bedden voor Covid-patiënten vanaf vandaag weer opschalen. ‘Dat gaat ten koste van andere patiënten’.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. Ziekenhuizen in Den Haag en omgeving gaan het aantal bedden voor Covid-patiënten vanaf vandaag weer opschalen. ‘Dat gaat ten koste van andere patiënten’. © ANP

Ambulances met Covid-patiënten moeten weer uitwijken: ‘Aantal ziekenhuizen ligt vol’

Ziekenhuizen liggen weer zo vol dat ambulances met Covid-patiënten op sommige momenten moeten uitwijken naar een ander ziekenhuis dan gepland. Het HagaZiekenhuis had afgelopen weekend zo’n tijdelijke opnamestop omdat er al meer Covid-patiënten liggen dan op basis van de verdeling in de regio is afgesproken. ,,Terug naar mondkapjes dragen en afstand houden.” 

  1. Vind je dode merel of ekster op straat? Niet oppakken! ‘Snelle aanpak dreigende ramp vogelgriep nú nodig’
    PREMIUM

    Vind je dode merel of ekster op straat? Niet oppakken! ‘Snelle aanpak dreigende ramp vogelgriep nú nodig’

    Wie een dode ekster of merel vindt moet hem niet oppakken. Daarvoor waarschuwen experts. Met vogelgriep besmette vogellijkjes zijn de motor van een stille pandemie die al duizenden dieren het leven heeft gekost. Maar wie ruimt de geïnfecteerde kadavers dan wel op? D66 wil duidelijkheid van demissionair minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. ,,Provincies en gemeenten moeten weten hoe ze dit moeten aanvliegen. Anders dreigt er een ramp.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag