Premier Mark Rutte sprak, eerder dit jaar, met een klant van de Albert Heijn naar aanleiding van het coronavirus. Veel ouderen mijden momenteel winkels, omdat ze het vanwege de drukte niet aandurven. Mensen houden volgens hen onvoldoende de anderhalve meter in acht.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte sprak, eerder dit jaar, met een klant van de Albert Heijn naar aanleiding van het coronavirus. Veel ouderen mijden momenteel winkels, omdat ze het vanwege de drukte niet aandurven. Mensen houden volgens hen onvoldoende de anderhalve meter in acht. © ANP

ANBO huiverig voor gescheiden supermarktbubbel voor ouderen: ‘Groepen moeten we niet apart zetten’

Ouderenbond ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) waardeert het idee van Veiligheidsregio Haaglanden venstertijden in te voeren in de bibliotheek, het zwembad en de supermarkten, maar ziet niets in gescheiden sociale bubbels voor senioren.

  1. Horeca voelt zich ‘in kruis getast’: Oproep studenten om winkeltijden ouderen te mijden
    PREMIUM

    Horeca voelt zich ‘in kruis getast’: Oproep studenten om winkeltij­den ouderen te mijden

    De horeca in Delft reageert furieus op de beslissing om cafés en nachthoreca al om 1.00 uur te laten sluiten. Om het explosief stijgende aantal coronabesmettingen onder vooral jongeren in de stad te bestrijden, ‘is dit de volkomen verkeerde weg’, reageert een boze Koninklijke Horeca Delft-voorzitter Jon Cornelese. ,,Dit is een nieuwe klap voor de horeca, waar juist geen brandhaarden zijn. Je verplaatst het probleem alleen maar.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag