Tim kwam om het leven als gevolg van een choking challenge.
Volledig scherm
Tim kwam om het leven als gevolg van een choking challenge. © Anita Reynders

Anita verloor zoon na choking challenge: 'Doe hier alsjeblieft niet aan mee'

Het nieuws dat opnieuw een tiener overleden is als gevolg van een 'choking challenge' sloeg  bij Anita Reynders en haar gezin uit Arkel in als een bom. Ruim een jaar geleden kwam zoon Tim (16) op eenzelfde manier om het leven. Met de stichting T.I.M. wil het echtpaar Reynders nabestaanden waarschuwen: ,,Doe hier alsjeblieft niet aan mee.''

 1. Blijven of vluchten? Kamela Sarwar geeft tips aan nieuwkomers: ‘Afghaanse vrouwen hebben ons nodig’
  PREMIUM

  Blijven of vluchten? Kamela Sarwar geeft tips aan nieuwko­mers: ‘Afghaanse vrouwen hebben ons nodig’

  Blijven of vluchten? Het was een hartverscheurende beslissing die Kamela Sarwar ruim acht jaar geleden moest nemen. Toen de taliban hoorde dat er een kritisch boek in haar woning lag, wist ze: in Afghanistan ben ik niet meer veilig. Ze liet haar huis en zelfs haar jongste kinderen achter en woont nu in Monster. ,,In mijn somberste momenten hield het eten van echte Hollandse pannenkoeken me op de been.”
 2. De Scheveningse boekhandelaar Han den Dulk werd dé specialist van Indische literatuur
  PREMIUM
  Van wieg tot graf

  De Schevening­se boekhande­laar Han den Dulk werd dé specialist van Indische literatuur

  Han den Dulk was de zoon van een Scheveningse boekhandelaar met een boekwinkel op de Westduinweg. Het gezin woonde boven de zaak, totdat ze van de Duitsers plaats moesten maken. De vrede kwam net op tijd voor Han, die aan het eind van de oorlog zwaar ondervoed was. Deze keer in de rubriek Van Wieg tot Graf het levensverhaal van Han den Dulk (25 februari 1933 – 9 september 2021).

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag