Volledig scherm
Drugsdealen op straat, de straathandel zorgt voor overlast. © ANP Roos Koole

Anonieme meldingen over harddrugs gedaald in Haagse regio

In 2017 zijn er minder anonieme meldingen over criminaliteit in de Haagse regio binnengekomen bij Meld Misdaad Anoniem (M.) dan het jaar ervoor. Van de afgelopen vier jaar werden er het afgelopen jaar zelfs het minst aantal meldingen gedaan. 

In totaal kwamen er in 2017 1.358 anonieme tips in de Haagse regio binnen over misdaad. Dat zijn er ruim 100 minder dan een jaar eerder. 

Ook het aantal meldingen over harddrugs in de Haagse regio daalde licht. Dat terwijl er landelijk gezien juist fors meer tips binnenkwamen, een stijging van twintig procent. Meld Misdaad Anoniem (M.) kreeg daarover het afgelopen jaar een recordaantal binnen. 

Een verklaring voor de tegenstelling tussen landelijk en de regio Haaglanden is niet te geven, aldus een woordvoerder. ,,Het is lastig om een oorzaak aan te wijzen. Soms is het in de ene regio hoger of lager dan in de ander.'' Of we hier gewoon een stuk minder drugs hebben? Lachend: ,,Dat laat ik in het midden.''

Opgelost

Naast drugsgerelateerde criminaliteit werd ook over onder andere moord, doodslag, illegale prostitutie, (dieren)mishandeling en vuurwapenbezit getipt. Dankzij de tips zijn er minstens 1.271 verdachten aangehouden en 854 misdrijven opgelost of voorkomen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag