Volledig scherm
PREMIUM
Pubermeiden in de Paul Krugerschool namen doorgegeven aan Julia Broos © Daniella van Bergen

Aparte lessen op school om pubermeiden zelfverzekerd te maken

Pubermeiden krijgen op de Paul Krugerschool elke week les zónder jongens. ,,Meisjes hebben een aparte aanpak nodig.''

Quote

Met deze juffen kun je echt over alles praten. Ze geven je liefde en vertellen over eigen ervaringen

Maram

Gemene meiden die vriendinnen van je afpakken, roddels verspreiden en je buiten sluiten. Dilara (12), Maram (11), Selvi (bijna 12) hebben het allemaal wel eens meegemaakt. De leerlingen van de Paul Krugerschool in Transvaal zijn blij dat ze dit soort problemen tegenwoordig laagdrempelig kunnen bespreken in een apart meidenklasje.

Elke week komen tienermeiden uit groep 7 en 8 twee uur samen, terwijl de jongens 'gewoon' les hebben. Onder begeleiding van jongerenwerkers van Buurthuis Boerenplein doen ze er allerlei opdrachten om hun zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten. Zo geven ze vandaag presentaties aan elkaar over wie ze zijn en wat ze willen worden aan de hand van 'mood boards'. Het dwingt hen na te denken over zaken waar ze normaal misschien nooit bij stil hebben gestaan: wie ben ik eigenlijk? wat vind ik nou leuk?

,,Ik vind deze lessen onwijs belangrijk'', zegt Maram. ,,Soms zijn er dingen die je niet met je ouders of vriendinnen kunt bespreken. Met deze juffen kun je echt over alles praten. Ze geven je liefde en vertellen over eigen ervaringen. Je voelt je echt veilig bij hen.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag