Voormalige ministerie van Sociale Zaken. ( Den Haag 21-09-21) Foto:Frank Jansen
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalige ministerie van Sociale Zaken. ( Den Haag 21-09-21) Foto:Frank Jansen © Frank Jansen

Architect waakt voor sloop voormalig ministerie SoZa: ‘Als ze het afbreken, ga ik ervoor liggen’

ReageerJe zou gek zijn als je het voormalig ministerie van Sociale Zaken niet verbouwt tot woningen. Dat vindt Herman Hertzberger, architect van het iconische gebouw. Het is nog altijd de vraag of het wordt verbouwd of gesloopt. Dat bespreekt de gemeenteraad vanavond. ,,Als ze het afbreken, ga ik ervoor liggen.”

7 reacties

 • chris schram

  1 jaar geleden
  Weg met dat vreselijk naargeestige ding. Bouw een paar luxe vila's. Dat is goed voor de stad. Als die architect er voor gaat liggen: weg slepen. Het is geen icoon. Als hij dat wel vindt, dan moet hij maar eens een rondleiding doen door oud Bezuidenhout en leren genieten van echte architectuur Er zijn genoeg betaalbare woningen, nu weer mooi en duur a.u.b.
 • AC Rich

  1 jaar geleden
  En ze komen huizen en woningen te kort. Hier kan je veel man in kwijt!!
 • Willem Duyvis

  1 jaar geleden
  Verbouwen wordt te duur en dan is het gebouw nog niet op en top geïsoleerd. Nee, al die flats meet heeeeel veel woningen zijn waarschijnlijk niet mooi maar wel een goed begin om heel veel betaalbare (geen project ontwikkelaar + makelaars s.v.p. anders wordt het alleen maar duur!), goed geïsoleerde, milieu vriendelijke woningen te realiseren voor starters, kleine huishoudens en pensionado's.. Zo als ik al eerder schreef in dit forum moeten we flats alla Singapore gaan bouwen voor de woningnood.
 • Eric Huls

  1 jaar geleden
  In godsnaam slopen die vreselijke in zichzelf gekeerde betonnen bunker. Die arcitectuurfetisjisten kijken alleen maar naar het gebouw zelf en niet naar de omgeving waar het in staat en hoe het zich daar verhoudt op straatniveau. Deze betonnen griebus die uit de oude DDR lijkt ontsnapt maakt het straatje voor Laan van NOI tot een ongure steeg waar niemand voor zijn plezier doorheen loopt en geen verbouwing gaat daar iets aan helpen.
 • Leo Haas

  1 jaar geleden
  Breek af, dat lelijke betonblok. En bouw dan betaalbare hoogbouw, met een grote parkeergarage (en dus geen parkeerproblemen). Ex-Hagenees.

In samenwerking met indebuurt Den Haag