Volledig scherm
Het is de allereerste volledig Nederlandse Netflix Original en vanaf vandaag in 190 landen te bekijken: de psychologische horror-serie, Ares. © videostill

Ares, eerste Nederlandse serie geproduceerd door Netflix, deels opgenomen in Den Haag

Ares, de eerste Nederlandse serie die door Netflix is geproduceerd, is deels opgenomen in Den Haag en vanaf vandaag te zien. De opnames vonden onder meer plaats in een vestiging van Universiteit Leiden aan de Wijnhaven.

De psychologische horrorserie is in meer dan 190 landen uitgebracht. Ares is een achtdelige psychologische horrorserie over beste vrienden Rosa en Jacob die worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap. Ze geven zich over aan een wereld vol rijkdom en macht. Maar dan blijkt de plek gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar zij een verschrikkelijke prijs betalen om bij de elite te horen.

Gouden Kalf

De cast bestaat uit Jade Olieberg, Tobias Kersloot, Lisa Smit, Robin Boissevain, Frieda Barnhard, Hans Kesting en Gouden Kalf-winnares Rifka Lodeizen. Overige rollen zijn er voor Roos Dickmann, Jip van den Dool, Steef de Bot, Janni Goslinga, Dennis Rudge, Jennifer Welts en Florence Vos Weeda. Ook de 26-jarige acteur Minne Koole heeft een rol in Ares.

De serie wordt geregisseerd door Giancarlo Sanchez (Mocro Maffia) en Michiel ten Horn (Aanmodderfokker).

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag