Volledig scherm
Arie Bos en zijn partner Sandra Hoet hebben er lol in om lekkere en mooie taarten te maken. © Peter Franken

Arie bakt heerlijkste taarten in omgebouwd schuurtje

Arie Bos werkt in de zorg met demente ouderen. Daarnaast bakt hij in zijn vrije tijd in zijn omgebouwde schuur de lekkerste zoetigheden.

Quote

Vooral in de december­maand sliep ik weinig. Door de drukte was ik na kerst volledig uitgeteld

Arie Bos

De recensies over zijn lekkernijen zijn lovend. Steeds meer Zoetermeerders weten Arie's Bakery in Seghwaert te vinden. Via Facebook of zijn eigen site stromen de bestellingen binnen.

De 55-jarige Bos is eigenlijk banketbakker in hart en ziel. Vanaf jongs af aan hielp hij zijn broer in de bakkerij in Groningen. Na de banketbakkersopleiding werkte Bos met veel plezier bij diverse bakkerijen.

Maar het werk was zwaar. ,,Vooral in de decembermaand sliep ik weinig. Door de drukte was ik na kerst volledig uitgeteld. Alleen maar werken, in combinatie met mijn gezin, ging mij tegenstaan. Toen ik veertig was, werd ik ziek. Ik begon mij af te vragen of mijn werk nog wel bij mij paste."

,,Ik wilde iets betekenen voor de medemens. Daarom besloot ik in de zorg te gaan werken en de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk te gaan volgen. In Baarn kon ik bij een gehandicapteninstelling gaan werken.''

Dankbaar werk
Na zijn scheiding ontmoette Bos zijn huidige vrouw Sandra. Samen kochten ze vijftien jaar geleden een huis in Zoetermeer en vond hij een nieuwe baan als verzorger bij Verpleeghuis Domus in het Dorp.

,,In deze kleinschalige woonvoorziening voor dementerende ouderen werk ik met passie en plezier. We doen activiteiten en ik verzorg en begeleid de bewoners. Heel mooi en dankbaar werk."

Quote

Voor familie en vrienden ben ik altijd wel taarten blijven bakken

Arie Bos

Toch kon hij het bakken niet helemaal loslaten. ,,Voor familie en vrienden ben ik altijd wel taarten blijven bakken. Op mijn werk kwamen ze erachter dat ik dat heel goed kan. Steeds vaker werd ik gevraagd om gebakjes en andere zoetigheden te maken. Collega's, bekenden en anderen wisten mij steeds vaker te vinden. Ik besloot om mijn schuur om te bouwen tot een bakkerij, compleet met werkbank en een nieuwe koelkast. Ook mijn keuken werd vernieuwd en ik schafte twee nieuwe ovens aan. Na de lancering van mijn website vorige week nemen de bestellingen alleen maar toe.''

Lol
Samen met zijn vrouw Sandra bedenkt Bos nieuwe producten en weekaanbiedingen. Om nieuwe ideeën op te doen, bezoekt hij vakbeurzen. Zo biedt zijn bakkerij sinds kort ook spelttaarten aan. ,,Mijn creatieve vrouw werkt voor 27 uur in de apotheek in Oosterheem en na werktijd maakt ze de taarten heel mooi op. We hebben er samen veel lol in. Klanten waarderen het gebruik van goede en verse ingrediënten, het handwerk en dat de bakkerij zeven dagen per week geopend is. Ik draai wisselende diensten, dus ik plan het bakken gewoon tussendoor in. Voor nu staan er een paar bruidstaarten en geboortetaarten in de planning.''

Omdat Bos zich graag inzet voor de medemens, kijkt hij ook of hij goede doelen kan steunen. Komende week start hij een moorkoppenactie, waarvan de opbrengst zal gaan naar de 7-jarige Noud uit Oosterheem. Zijn ouders zamelen frituurvet in om de opleiding van een hulphond te bekostigen. De moorkoppen zijn te koop voor 1,50 euro per stuk.

Bos doneerde eerder al zijn frituurvet uit december, afkomstig van het bakken van 2.500 oliebollen.

Hulphond
,,Via de juf van Noud hoorde ik van de inzamelingsactie. Door mijn werk weet ik precies hoe zwaar de zorg voor een gehandicapt kind is. Ik weet hoe moeilijk het voor hem is als hij bijvoorbeeld iets laat vallen of zijn sokken niet zelf kan aantrekken. Hij moet dan wachten tot er iemand komt om hem te helpen. Een hulphond zou uitkomst bieden."

Vanaf woensdag 8 februari kunnen via de website www.aries-bakery.nl moorkoppen worden besteld. De actie loopt tot 12 februari.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag