Gemeenteraad Den Haag Arnoud van Doorn Partij van de Eenheid
Volledig scherm
Gemeenteraad Den Haag Arnoud van Doorn Partij van de Eenheid © Daniella van Bergen

Arnoud van Doorn: Tegenstanders van de islam moeten vernietigd worden

Haags raadslid Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid heeft zich weer de woede van twitteraars op de hals gehaald. In zijn tweet stelde Van Doorn zaterdag dat ‘alle tegenstanders van de islam begeleid of vernietigd moeten worden’. 

Hoewel de meesten het relaas van Van Doorn niet serieus lijken te nemen, voert vooral ergernis de boventoon op het sociale medium. Zo reageert twitteraar Joost: ‘Je bent niet goed in je bovenkamer. Met je oh zo vredelievende geloof. Rot toch op’. Sjoerd antwoordt kort met ‘Koekoek’ op de tweet van Van Doorn. 

Anderen lijken vooral vraagtekens te zetten bij de naam van Arnouds partij. Hugo Cox zegt ‘Partij van de Eenheid noem je je dan. Mafklapper’ en Sju levert ‘Lekker inclusief weer Arnoudje toppie’ als commentaar. 

Ook vragen sommige geloofsgenoten aan Van Doorn of hij met zijn uitspraak wellicht wat kort door de bocht reageert. Xolani Ndimba denkt dat moslims ‘moeten bidden voor gerechtigheid en niet voor geweld’.  De fractievoorzitter is het daar niet mee eens en beantwoordt Ndimba’s repliek met ‘Bidden voor begeleiding of voor het vernietigen van onze vijanden is ook bidden voor gerechtigheid’. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag