De politie doet onderzoek naar de dood van de vrouw in juli van dit jaar
Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet onderzoek naar de dood van de vrouw in juli van dit jaar © Regio15

Aron stak zijn ex Emmy (31) dood: ‘Ze maakte het uit per mail, dat deed pijn’

Een paar minuten voor haar dood zat de 31-jarige Emmy nog aan de telefoon met een vriendin. Ze hing op toen de bel ging. De Leidschendamse verwachtte een postbezorger, maar het bleek haar ex-vriend Aron S. te zijn, met wie ze het net had uitgemaakt. Op haar balkon werd Emmy met meerdere messteken om het leven gebracht. Het OM eiste vandaag bij de Haagse rechtbank twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de dader. 

 1. Viv Kingma wacht in Zuid-Afrikaanse bubbel nog altijd op terugvlucht: ‘Hopen dat je geen corona oploopt’
  PREMIUM

  Viv Kingma wacht in Zuid-Afrikaanse bubbel nog altijd op terug­vlucht: ‘Hopen dat je geen corona oploopt’

  Van paniek in Pretoria is inmiddels geen sprake meer, maar het Nederlands cricketteam zit nog wel vast in Zuid-Afrika. Ook Voorburger Viv Kingma (27) mag het hotel niet uit, hij moet wachten tot het moment dat het vliegtuig terug naar Nederland vertrekt. En dat allemaal de uitbraak van omikron, een variant van het coronavirus. ,,We kijken wat Engels voetbal en spelen een potje tafeltennis.”
 2. Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

  Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

  Bij het Team Bedreigde Politici van de politie-eenheid Den Haag is vorig jaar 600 keer een melding gedaan van mogelijke bedreiging van politici, een flinke stijging ten opzichte van de 393 gevallen in 2019. Bij 274 van de meldingen in 2020 ging het volgens het Openbaar Ministerie (OM) inderdaad om een strafbare belediging, tegenover 206 in 2019. ,,Het is aannemelijk dat de hogere cijfers samenhangen met de toenemende polarisatie in de samenleving”, aldus het OM.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag