Volledig scherm
Het spandoek dat sympathisanten van Identitair Verzet ophing bij de As-Soennah moskee in Den haag © Facebook As Soennah moskee

As-Soennah moskee doet aangifte na spandoek van Identitair Verzet

Het bestuur van de As-Soennah moskee in Den Haag gaat aangifte doen vanwege het spandoek dat zaterdag was opgehangen door de sympathisanten van de extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet. Waarvan exact aangifte gedaan kan worden, moet nog blijken.

Bestuursvoorzitter Abdelhamid Taheri: ,,Er liepen die ochtend kinderen naar les. Later die middag klopten ouders aan die zich afvroegen of het nog veilig is om de kinderen naar school te laten gaan.”

Hartvormig

Op het spandoek stond: ‘ID verzet was here’ met een hartvormig teken. ,,Het gaat niet om de woorden maar de gedachte erachter”, aldus Taheri. Identitair Verzet wilde eerder demonstreren bij de moskee, maar dat verbood burgemeester Pauline Krikke.

Bestuurslid Michael Jansen van Identitair Verzet laat weten dat sympathisanten het spandoek hebben opgehangen. ,,Het was een spandoek om aan te geven dat we er zijn en de druk erop houden.” Van geweld is volgens hem absoluut geen sprake: ,,We zijn altijd vreedzaam geweest en zullen nooit geweld gebruiken.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag