Veel mensen zijn nieuwsgierig naar het asielzoekerscentrum in Rijswijk vlak voor de opening in 2016 toen een enorme stroom vluchtelingen uit Syrië moest worden opgevangen en waarover, net als in de rest van het land, ook in Rijswijk flinke onrust was.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel mensen zijn nieuwsgierig naar het asielzoekerscentrum in Rijswijk vlak voor de opening in 2016 toen een enorme stroom vluchtelingen uit Syrië moest worden opgevangen en waarover, net als in de rest van het land, ook in Rijswijk flinke onrust was. © Schouten Nico

Asielzoekerscentrum in Rijswijk na vijf jaar dicht: ‘Bewoners verhuizen in oktober’

Rijswijk zet na vijf jaar een punt achter de opvang van asielzoekers. Voor de bijna 500 bewoners wordt tegen de tijd van de sluiting van het azc in november een andere plek in Nederland gezocht. Het centrum had een turbulente start en één piek in overlast. 

  1. Gevreesde tsunami bijstandsgerechtigden blijft uit: Den Haag doet het beter dan andere grote gemeenten
    PREMIUM

    Gevreesde tsunami bijstands­ge­rech­tig­den blijft uit: Den Haag doet het beter dan andere grote gemeenten

    De gevreesde tsunami van nieuwe bijstandsgerechtigden in Den Haag door de coronacrisis is tot opluchting van de gemeente uitgebleven. Het aantal Hagenaars met een uitkering is in de eerste helft van dit jaar zelfs licht afgenomen. Door een unieke samenwerking met 12 uitzendbureaus hoopt de gemeente meer mensen die door corona zonder baan zijn komen te zitten snel aan werk te helpen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag