Volledig scherm
Een e-bike. © ANP/Remko de Waal

Auto of e-bike? Leen een week een elektrische fiets

Twijfel je of met een e-bike naar werk reizen iets voor jou is, maar durf je de sprong nog niet te wagen? Een actie van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland moet die twijfel wegnemen. Een week lang mag je namelijk een elektrische fiets lenen.

Deze actie is speciaal in het leven geroepen voor mensen die met de auto reizen. Zij kunnen een e-bike ophalen bij een van de ophaalpunten in de regio en kunnen daarmee van vrijdag tot donderdag rondreizen.

Roel Lenoir van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland noemt de actie bij voorbaat al succesvol: ,,Het biedt mensen die aarzelen de gelegenheid om zonder kosten en gedoe een aantal dagen te ervaren hoe het is om met de elektrische fiets naar het werk te gaan. Want iedereen kan wel zeggen dat een e-bike zo geweldig is, maar is dat ook echt zo? Onze actie geeft je het antwoord”, aldus Lenoir. Door voorgaande acties zijn er ruim 500 mensen overgestapt van auto naar e-bike.

Via de website Ga3punt kunnen mensen zich aanmelden. Je moet aan enkele voorwaarden voldoen, zo moet je onder andere voornamelijk met de auto naar werk gaan en moet je in de regio Haaglanden (Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Zoetermeer, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland, Rijswijk) of Rijnland (Leiden, Alphen aan den Rijn en omgeving) wonen en/of werken.

Deelnemende fietshandelaren

Karlas Fietsen, Delft

Van Rossum Tweewielers, Leiden
Profile Van Polanen, Leiden

Gek van Fietsen, Alphen aan den Rijn

E Bike Masters Den Haag, Den Haag
Profile van der Hut Loosduinen, Den Haag
Profile van der Hut Leyenburg, Den Haag
Berry’s Wielershop, Den Haag

Bike Totaal Paul Willemsen, Den Hoorn

Bike Totaal Paul Willemsen, De Lier

Bike Totaal Van Hulst Fietsen, Oegstgeest

Atlas Fietsen, Zoetermeer

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den HaagDelftWestland of Zoetermeer!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag