Volledig scherm
Een Bentley Continental. Foto ter illustratie. © AD

Auto’s onterecht in beslag genomen

De Belastingdienst liet eind oktober onterecht dure bolides, waaronder een Bentley Continental, weghalen bij autobedrijf Can aan de Kerketuinenweg in Den Haag. Dat is de uitslag van een kort geding dat namens de autoverkoper was aangespannen. 

Volgens de rechtbank waren afgesproken voorwaarden nog niet vervuld, en dus had de Belastingdienst niet nu al mogen ingrijpen.
Het autobedrijf was nog maar sinds kort in Den Haag gevestigd. Daarvoor zat ze in de Spaanse Polder in Rotterdam. Dit bedrijventerrein ligt onder een vergrootglas omdat er veel malafide bedrijven zouden zijn gevestigd.

Op basis van informatie die was binnengekomen werd ook een onderzoek gestart naar autobedrijf Can. Toen de eigenaar zijn bedrijf naar Den Haag verplaatste, ging dat onderzoek gewoon door en resulteerde in een bezoek van de Belastingdienst eind oktober.

Of de auto’s er nog zijn is de vraag. De uitspraak van de rechtbank was gisteren, de sluitingsdatum van de veiling van de auto’s was een dag eerder. Het laatste bod op de Bentley was 28.300 euro. De catalogusprijs van het voertuig was 229578 euro.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag