Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © AD

Automobiliste negeerde rood kruis en veroorzaakte bijna een aanrijding

Dat de rode kruizen boven een rijstrook er niet voor niets zijn ervoer een automobiliste vandaag van wel erg dichtbij. Doordat zij het rode kruis werd genegeerd klapte zij bijna op een stilstaande auto die zonder benzine in de tunnel was gestrand. 

In de vliettunnel van de N14 stond een auto zonder benzine. Toen de auto in de tunnel vaart begon te minderen klapte een tweetal auto's achterop de auto die niet meer vooruit kwam. Dit meldt calamiteitensite Regio 15. 

De auto's van de brokkenmakers konden nog rijden. Zij zijn op een veiligere plek de formulieren gaan in te vullen. De auto zonder benzine kon uiteraard niet verder en bleef op de plek staan. 

Gevaarlijk

De rijstrook werd gesloten met behulp van rode kruizen boven het wegdek. Desondanks kwam er een auto over die afgekruisde rechterbaan, en haalde het overige verkeer ook nog eens rechts in. Pas op het laatste moment zag zij de stilstaande auto, en week zij uit naar de linkerbaan. Waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. 

Een sleepvoertuig heeft de benzine-loze auto uiteindelijk meegenomen waarna iedereen de tunnel weer veilig uit kon rijden.

Twaalf boetes

Het is overigens niet de eerste keer dat de rode kruizen genegeerd worden. Vandaag alleen al hebben twaalf automobilisten op de A4 een boete gekregen voor het negeren van rode kruizen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag