Volledig scherm
Houtrustweg Den Haag © Goolge Streetview

Autowrakken op Houtrustweg worden weggehaald

De gemeente gaat beginnen met het verwijderen van de autowrakken op de Houtrustweg in Den Haag. Dit op aandringen van D66. Het stadsbestuur vindt de huidige situatie een aantasting van de leefbaarheid. 

,,De aanpak is hard nodig om verloedering van het gebied te stoppen'',  vindt lijsttrekker Robert van Asten. ,,De situatie is al langer onhoudbaar. Bewoners kregen herhaaldelijk geen gehoor als zij vroegen om handhaving. Het is hoog tijd om de wrakken te verwijderen.''

Autodump

Op de Houtrustweg geldt sinds 2013 een langparkeerstrook en valt daarmee buiten de gebruikelijke Haagse parkeerregels. Het is een aantrekkelijk plek om onder meer campers en aanhangwagens voor langere tijd te parkeren, maar er worden ook veel oude en op het oog onbruikbare voertuigen gedumpt. ,,Buurtbewoners kijken dagelijks aan tegen autowrakken die het straatbeeld ontsieren. De verloedering trekt ook andere afvaldumpingen aan, waaronder complete bankstellen en kleding. Het is een situatie die snel van kwaad tot erger gaat. Het is goed dat het stadsbestuur eindelijk verantwoordelijkheid neemt'', zo stelt Van Asten.

Maar een oplossing lijkt in zicht. Het langparkeren gaat op termijn volledig verdwijnen van de Houtrustweg. Dat juicht de fractoevoorzitter toe. ,,Bewoners van de nabijgelegen flat hebben grote behoefte aan parkeerplekken voor hun bezoek. Daarnaast zijn de parkeerplekken hard nodig voor de omliggende sportfaciliteiten. Een verbod op langparkeren zou die problemen in een klap oplossen.”

De komende tijd gaan handhavers actief controleren op wrakken, zegt het stadsbestuur toe. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag