Een kat op jacht bij een patrijsnest. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kat op jacht bij een patrijsnest. Foto ter illustratie. © Hugh A. H. Jansman

Avondklok voor katten redt veel vogels: ‘Hou ze gewoon na 20.00 uur binnen’

reageerEen schattig huisdier? Niet altijd. Katten zijn meedogenloze moordenaars, vooral ‘s nachts hebben ze het voorzien op jonge vogels. Stadsecoloog Diny Tubbing pleit daarom voor een avondklok voor katten.

32 reacties

 • Marinus Wilde

  2 weken geleden
  Katten binnen en honden aan de lijn. Het zijn allemaal verwilderde huiskatten die vör veel schade zorgen. En de vergelijking met de veeteelt gaat een beetje mank. Die willen natuurlijk ook graag naar buiten. Ik stel een ruil voor...katten binnen en koeien, varkens, kippen en andere geëxploiteerde dieren naar buiten. En wil je je kat naar buiten laten hou hem dan in je tuin met een riem of koop een kennel.
 • Menno Kramer

  2 weken geleden
  Dennis kramer Jaarlijks worden er in Nederland een half miljard dieren geslacht omdat wij mensen een lekker stukje vlees willen, bij 1 procent gaat het slachten mis waardoor er 5 miljoen dieren onnodig pijn lijden. Maar nee, wij willen een stukje vlees op ons bord. Maar oh wee als een kat toch een vogel vangt,dan is het ineens heel erg. Als wij mensen nu eerst eens stoppen met vlees eten, er zijn genoeg alternatieven, namelijk vleesvervangers, bonen, groenten enz. Hou anders je mond over de kat
 • m Van t hoff - lafeber

  3 weken geleden
  Katten poepen nooit 8n de eigen tuin. En vogels zijn hun leven niet zeker . Maak er een wet van ,dat katten binnen blijven en anders alleen in eigen 5uin. En niet in mijn tuin.
 • Anoniem

  3 weken geleden
  Renate v Dis Zolang wij stallen volproppen met koeien varkens kippen enz hebben wij als mens geen inspraak op natuurlijk gedrag van een dier. Zolang iedereen bomen omkapt en de hele tuin betegeld zodat vogels geen veilige plek meer kunnen vinden hebben wij als mens geen recht van spreken over natuurlijk gedrag van een dier. Elk probleem in de natuur vindt zijn basis bij de mens. Laten we eerst daar naar kijken alvorens de schuld bij een ander wezen neer te leggen.
 • Maarten Spaans

  3 weken geleden
  Als s morgens naar m'n werk rijd van Scheveningen naar t Westland kom ik alleen maar wilde vossen tegen die toch ook vogels eten verder krijgen we steeds meer te maken met marters, wasberen, etc hoe gaan ze dat doen dan

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Karin Bloemen opent Groene Zetel in Den Haag: 'Hou dit wel tot zes uur vol!'
  Play

  Karin Bloemen opent Groene Zetel in Den Haag: 'Hou dit wel tot zes uur vol!'

 2. Kortsluiting tijdens autobrand in Delft : alarm blijft afgaan
  Play

  Kortslui­ting tijdens autobrand in Delft : alarm blijft afgaan

Den Haag