Volledig scherm
supermarkt aan Vreeswijkstraat © Jos van Leeuwen

Avondwinkel twee keer overvallen in twee weken tijd: Daders zonder buit op de vlucht

De avondwinkel in de Vreeswijkstraat die woensdagavond werd overvallen, was twee weken eerder ook al doelwit van rovers. Dat bevestigt de politie. Die maakt nog jacht op de daders.

Rond zes uur kwamen twee mannen supermarkt Dilux binnen, ze bedreigden een medewerker met een mes. Deze stond alleen ver van de kassa, waarna de overvallers besloten om zonder buit op de vlucht te slaan, ze renden weg in de richting van de Leyweg. Daarna vluchtten ze op een scooter.

Twee weken eerder lukte het overvallers wel om een geldbedrag buit te maken bij een overval op de winkel. Ook voor dit misdrijf is nog geen verdachte aangehouden. De politie onderzoekt nog of beide zaken verband met elkaar houden.

Quote

Een van hen droeg een zwarte jas en de andere een vest met bordeauxro­de capuchon

Politie

Een getuigenoproep om uit te kijken naar de twee mensen heeft nog niets opgeleverd. De politie is op zoek naar twee mannen in de leeftijd van 20 en 30 jaar oud. ,,Een van hen droeg een zwarte jas en de andere een vest met bordeauxrode capuchon.”

Doelwit

Avondwinkels zijn relatief vaak het doelwit van overvallers in Den Haag. Ze zijn open als andere winkels dicht zijn, er zijn niet altijd veel mensen aanwezig en ze zijn gevestigd op plekken waar niet altijd andere bedrijvigheid in de buurt is.

In Laak werd daarom onlangs een oproep gedaan om meer toezicht te houden op plekken waar veel van dit soort winkels zijn. De gemeente wil nog niet zo ver gaan dat er apart cameratoezicht komt bij een winkel die onlangs doelwit werd van een overval daar. Dit had Groep De Mos gevraagd.

De minisupermarkten lijken vaak Poolse winkeltjes, in werkelijkheid zijn eigenaren vaak Turks.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag