Volledig scherm
Open dag bij het azc in Rijswijk. © Nico Schouten

AZC Rijswijk blijft nog zeker twee jaar open

Het azc in Rijswijk blijft open tot 31 augustus 2021. Ondanks de toegenomen incidenten met ‘gelukzoekers’ maakt de gemeente geen gebruik van de optie om het contract met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) te beëindigen. 

Een aantal politieke partijen in Rijswijk had daarop aangedrongen na toename van het aantal diefstallen en intimidaties in winkels in de buurt door wat ‘gelukzoekers’ worden genoemd, jonge mannen uit veilige landen die geen kans maken op asiel. 

Maar burgemeester Michel Bezuijen vindt dat door verscherpte maatregelen de incidenten goed zijn aangepakt en verder zijn uitgebleven. Hij liet een plan van aanpak opstellen voor de veiligheid van het azc in  Rijswijk, dat in maart is vastgesteld door de lokale driehoek. 

Geen aantoonbare ernstige verstoringen meer

,,Voor wat betreft de veiligheid betekent dit dat er verscherpt aandacht is voor en zicht is op incidenten en dat bij elk incident ook direct maatregelen worden genomen. In bovengenoemd geval heeft het COA direct maatregelen getroffen, waarna verder geen aantoonbare ernstige verstoringen van de openbare orde of veiligheid zijn geconstateerd", aldus de gemeente.

,,Voor het stadsbestuur staat de veiligheid van de bewoners van het azc en de omgeving voorop. Het college is zich ervan bewust dat er geen garanties kunnen worden gegeven op dit punt.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (10%)
1329 stemmen