Volledig scherm
PREMIUM
Op afstand wordt hard gewerkt aan de bouw van station Hollands Spoor, dat vanaf 2020 in Legoland Discovery Centre in Scheveningen is te zien. © LEGOLAND® Discovery Center Scheveningen

Aziaten en Amerikanen bouwen ‘onze’ Haagse iconen na voor nieuw Legoland

Ze hebben het Mauritshuis, de Pier en het Cars Jeans Stadion nog nooit in het echt gezien, maar de Haagse panden nábouwen kunnen professionals in Maleisië, Duitsland, Engeland en de VS als de beste. Op grote afstand van Den Haag bouwen ze al maanden aan de Lego-versies van gebouwen die iedereen hier kent. Vanaf het voorjaar van 2020 zijn er dertig te zien in Legoland Discovery Centre in Scheveningen.

Het Kurhaus in Lego is al af, maar het bouwsel van zo'n vijftien kilo en 10.035 steentjes is nog niet van de bouwplaats in Maleisië naar Nederland vervoerd. Dat wordt nog een flinke klus, die in alle zorgvuldigheid uitgevoerd moet worden. Want na vierhonderd uur (!) werk aan de Lego-variant van het beroemde Haagse hotel kan het natuurlijk niet zo zijn dat het onderweg beschadigd raakt. Of, erger nog: uit elkaar valt.

,,Gelukkig zitten de steentjes met speciale lijm aan elkaar vast geplakt en zal dat laatste niet zo heel snel gebeuren", vertelt Boet Hensen, algemeen manager van het Legoland Discovery Centre in Scheveningen. ,,Maar dat neemt niet weg dat het bouwwerk ontzettend goed verpakt moet worden om het gaaf in Nederland te krijgen. Ook dáár hebben we professionals voor." Niet alleen in Maleisië, ook in Engeland, de Verenigde Staten en Duitsland wordt aan de Haagse gebouwen gewerkt. Bouwkundigen zijn al maanden bezig met de realisatie van onder meer station Hollands Spoor, de Koektrommel, het Stadhuis, Mauritshuis en het ADO Stadion.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (51%)
  • Nee (38%)
  • Geen mening (12%)
196 stemmen