Volledig scherm
Emilie Gordenker van Mauritshuis wordt algemeen directeur Van Gogh Museum. © Frank van der Burg

Baas Mauritshuis directeur Van Gogh Museum

Emilie Gordenker, de huidige baas van museum Mauritshuis in Den Haag, wordt directeur van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Op 1 februari volgt ze Axel Rüger op, die naar de Royal Academy of Arts in Londen is vertrokken, laat een woordvoerder van de musea weten.

Gordenker (54), geboren in Princeton, New Jersey, in de Verenigde Staten, is sinds 2008 directeur van het Mauritshuis. Onder haar leiding werd de kunsttempel aan de Hofvijver ingrijpend verbouwd. Gordenker is aan de Universiteit van New York gepromoveerd in de kunstgeschiedenis met een specialisme in de zeventiende-eeuwse Nederlandse en Vlaamse kunst.

,,Na bijna 12 fantastische jaren bij het Mauritshuis is het tijd voor een nieuwe uitdaging", laat Gordenker weten. ,,Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan bij het Van Gogh Museum. Het is een eer om leiding te mogen geven aan zo’n succesvol museum en ik verheug me erop dat succes voort te zetten in de toekomst. Het Mauritshuis, de collectie, het gebouw en de medewerkers zullen altijd een warme plek in mijn hart hebben.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag