April 2017. Jan Bestebreurtje (midden) krijgt zijn lintje uit handen van waarnemend burgemeester Charlie Aptroot van Wassenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
April 2017. Jan Bestebreurtje (midden) krijgt zijn lintje uit handen van waarnemend burgemeester Charlie Aptroot van Wassenaar. © Angelo Blankespoor

Baas van gemeente is vaker een tussenpaus: ‘Burgemeesters sneuvelen sneller dan vroeger’

Interim-burgemeester Bas Verkerk neemt de honneurs waar in Rijswijk, Charlie Aptroot is waarnemer in Voorschoten. En onlangs vertrok Johan Remkes als de tijdelijke baas van Den Haag. De burgemeester is ook in Den Haag en omstreken steeds vaker een tussenpaus.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Avondklok van kracht in Den Haag: 'Voel me wel speciaal, zo op straat'
  Play

  Avondklok van kracht in Den Haag: 'Voel me wel speciaal, zo op straat'

 2. Persoon overleden door steekwonden in woning Roggeveenstraat
  Play

  Persoon overleden door steekwon­den in woning Roggeveen­straat

Den Haag