Volledig scherm
PREMIUM
Onthulling van de grafsteen van Robin van Clingendael in Wassenaar.

Babylijkje in zak, pollepel door keel en doodgestoken op bank: Politie hoopt deze zaken alsnog op te lossen

Vijf oude moordzaken en een onbekende dode. Met deze zaken gaat de Haagse politie in 2020 de boer op, in de hoop deze met nieuwe getuigen en met moderne technieken alsnog op te lossen. Aan de slopende onzekerheid bij nabestaanden zou dan een einde kunnen komen.

Babylijkje

Ruim tien jaar geleden, op 4 juni 2009, begonnen de honden van twee wandelaars in Park Clingendael in Wassenaar plots hard te blaffen en te graven. De dieren stuitten op een plastic zak, waar tot afgrijzen van de wandelaars een pasgeboren kindje in bleek te zitten. ,,Afval doe je in een zak, een baby niet’', zei een van de vinders destijds. Hoe agenten ook hun best deden, het lukte ze niet de identiteit van het baby’tje te achterhalen. Onder de naam Robin van Clingendael werd de boreling op Het Persijnhof in Wassenaar begraven. De naam werd gekozen omdat de politie niet bekend wil maken of het om een jongen of een meisje ging; de achternaam is naar de vindplaats van het kindje.

Artikel gaat verder onder foto.

Volledig scherm
© Politie.nl

Juist omdat de jaren zijn verstreken, hoopt de politie dat iemand nu de moed heeft met informatie over het kindje te komen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag