Volledig scherm
Er is vanavond een grote vechtpartij uitgebroken bij het Hofbad in Ypenburg © Regio15

'Badmeester deelde zelf eerste klap uit bij grote vechtpartij Ypenburgs Hofbad’

De badmeester die vorige week woensdag in het Hofbad door een groep jongemannen werd mishandeld, sloeg zelf als eerste. Dat zegt advocaat Francoise Engels tegen Omroep West. 

Engels staat drie van de vijf verdachten bij. Zij willen aangifte doen van mishandeling en geweld tegen de badmeester. ,,Zij hebben daar direct om gevraagd, meerdere malen zelfs, maar we wachten nog steeds op de politie'', aldus de advocaat tegen de regionale omroep.

De jongens zaten een paar dagen in voorarrest nadat ze in een grote groep woensdagavond tijdens het vrijzwemmen de boel op stelten zetten. Twee badmeesters spraken de jongeren hierop aan, waarna de boel escaleerde. Er vielen rake klappen. Een van hen werd bedreigd met een mes. Het mes werd later teruggevonden in een prullenbak.

Wisselend

Toen de politie arriveerde wees de badmeester de vijf verdachten aan. De jonste, 14 jaar, werd vrijdag naar huis gestuurd. De andere vier (18, 18, 19 en 22 jaar) mochten zondag naar huis. Alle vijf zijn nog wel verdacht, maar volgens advocaat Engels zijn de camerabeelden uit het zwembad slecht en verklaren andere bezoekers van het zwembad heel wisselend over de situatie.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag