Volledig scherm
De 41-jarige Dicky Palyama is weer terug bij het Haagse Drop Shot. © Ruud Voest

Badmintonners van Drop Shot maken ambities duidelijk

De badmintonners van Drop Shot hebben hun comeback in de eredivisie na 25 jaar met een 7-1 zege op 2DA Smashing opgeluisterd. De Hagenaars begonnen tijdens de kick-off in Haarlem zonder de geblesseerde international Imke van der Aar. Met nieuwkomer Alyssa Tirtosentono (overgenomen van stadgenoot DKC) en de 41-jarige meervoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama binnen de gelederen liet Drop Shot direct van zich horen.

,,Dat we meteen met een duidelijke overwinning beginnen, is niet verrassend", meldt coach Robert Hoogland. ,,We zijn ambitieus en willen met dit talentvolle team gewoon lekker in de eredivisie meedraaien."

Opvallend bij Drop Shot was het optreden van Palyama, die overtuigend van Luuk van Renswouw won. De negenvoudig nationaal kampioen (laatste titel in 2008 behaald) maakte een kwarteeuw geleden als 15-jarige bij Drop Shot zijn opwachting in de top van het badminton.

Landskampioen

Competitiegenoot DKC opende tegen landskampioen Duinwijck uit Haarlem. De Hagenaars verloren zaterdag met 5-3. Het team van coach Dennis van Daalen de Jel miste Mark Caljouw, Robin Tabeling en de nieuwste aanwinst, de Deense Line Kjærsfeldt, vanwege internationale verplichtingen.

Na een 4-0 achterstand begon Des Kortenaer Combinatie aan een inhaalrace. Overwinningen van Tom Blinde (overgekomen van TFS Barendrecht) en de beide mixed-dubbels (Wijers/Huster en Kruijt/Kuiper) zorgden ervoor dat de nederlaag tegen de Haarlemmers nog enigszins beperkt bleef.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag