Baksteen door raam Haagse zonnestudio: wéér link met crimineel Reda N.

VideoOok de zonnestudio in de Haagse Betje Wolffstraat waarvan vanmorgen een raam  is ingegooid, heeft een link met de beruchte Haagse crimineel Reda N. 

De eigenaren van de studio hebben dezelfde achternaam als N. Op Facebook is een van de mede-eigenaren bevriend met de ex van Reda N. Bij haar ijssalon op het Paul Krugerplein werd eerder deze week een ruit eruit geblazen.

Talloze agenten waren vanmorgen bij de zonnestudio aanwezig. Ook agenten van het Team Explosieven Veiligheid doorzochten het pand. Het wekte de verbazing van buurtbewoners die voor een ingegooide ruit nog nooit zoveel agenten op de been hadden gezien. Net als bij de vader en ex van Reda staan ook deze ondernemers goed bekend in de buurt. 

Geweerschoten

Sommige buurtbewoners twijfelen of er wel sprake is geweest van slechts een baksteen door de ramen. Zij vertellen dat het ‘klonk als geweerschoten’. 

Reda N. is een beruchte crimineel die veroordeeld is tot een celstraf van bijna dertien jaar. Hij kreeg die straf voor de overval op een steenrijk Rotterdams gezin en een overval op multimiljonair Wim Zegwaard. Ongeveer de helft van zijn straf zit erop. 

Volledig scherm
De zonnestudio in de Haagse Betje Wolffstraat waarvan een raam vanmorgen is ingegooid. © AD

Razernij

De politie verdacht N. van nog veel meer overvallen, maar kreeg hem nooit te pakken. Niemand durfde te getuigen. Marokkaanse jongeren zagen hem als lichtend  voorbeeld. N. staat bekend om de spelletjes die hij met de politie speelde. Hij dreef agenten regelmatig tot razernij.

Behalve de ruit van de ijssalon, was er vorige week ook een aanslag op het reisbureau van Reda’s vader. Daar was de schade groot.

Reda liet vanmorgen nog via zijn advocaat Chrisje Zuur weten dat hij denkt dat er geen verband is met hem. ,,Simpelweg omdat - voor zover hij weet - niemand hem kwaad gezind is”,  aldus Zuur. Deze reactie stuurde ze net voor  het incident aan de Betje Wolffstraat. 

Volledig scherm
Man slaat met baksteen in op zonnestudio aan Betje Wolffstraat. © District8

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag