Volledig scherm
Martijn Balster © Arnaud Roelofsz

'Balster kan geen wethouder worden door mogelijk lekken geheime informatie’

Martijn Balster, PvdA, kan volgende week niet worden benoemd tot nieuwe wethouder in Den Haag. Hij is mogelijk degene die geheime informatie heeft gelekt uit de vertrouwenscommissie voor de burgemeestersbenoeming, waaruit Pauline Krikke uiteindelijk is gekozen.

Dat schrijft de PVV in een brandbrief aan burgemeester Remkes die vandaag is geschreven.

Volgens fractievoorzitter Sebastian Kruis staat integriteit hoog in het vaandel van het nieuwe gemeentebestuur. Zeker nu twee wethouders van Groep de Mos het veld hebben moeten ruimen op verdenking van corruptie. ,,Op 9 oktober lekte de namen van twee gepasseerde PvdA-kandidaten voor het burgemeesterschap uit bij Omroep West dankzij anonieme bronnen. De Provincie Zuid Holland heeft aangifte gedaan naar dit lek wegens schending van de geheimhoudingsplicht. Martijn Balster zat namens de PvdA in de vertrouwenscommissie en kan mogelijk degene zijn die de uiterst vertrouwelijke informatie heeft gelekt’', zegt Kruis.Het onderzoek door justitie naar de lek loopt nog.

Partijpolitiek

Volgens Kruis heeft de brandbrief aan Remkes over de kwestie niets te maken met partijpolitiek - de PVV ziet niets in een coalitie waarin de PvdA zit - maar uitsluitend met integriteit. ,,In het nieuwe coalitieakkoord is zelfs een heel hoofdstuk gewijd aan betrouwbaarheid van het bestuur. Een mogelijk herstel van het vertrouwen zou onherroepelijk beschadigd raken als er opnieuw een wethouders wegens een integriteitskwestie van het toneel moet verdwijnen.’’ 

Martijn Balster was niet bereikbaar voor commentaar. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag